Coda

Coda 2.0.11

Volledige webontwikkeling in één venster

VOOR

  • Mooi uiterlijk
  • Handboeken meegeleverd

TEGEN

  • Moeilijk voor beginners

Excellent
9

Met Coda bouw je websites. Dit alles-in-één-programma helpt je bij elk facet in het ontwerpen van een webpagina. Wat opvalt, is dat dit allemaal in een enkel venster gebeurt. Zo houd je een goed overzicht van jouw verrichtingen.

Voor het ontwerpen van een pagina heb je verschillende opties en Coda biedt deze vrijwel allemaal. Zo programmeer je in een terminal, waar Coda automatisch de codes voor je aanvult. In dit instructievenster voer je bijvoorbeeld MYSQL-queries in. Ben je niet bekend met programmeertaal, dan laat je Coda al het werk voor je doen. Je geeft simpelweg aan hoe het er uit moet zien en het komt allemaal goed. Zo is er voor iedereen een methode voor web-bouwen.

Naast de vele opties voor het ontwerpen van sites, biedt Coda ook nuttige handboeken. Hierin vind je complete lessen voor de programmeertalen HTML, Java, CSS en PHP. Van de basisprincipes tot het zware werk, alles staat duidelijk uitgelegd. Verder valt het uiterlijk van Coda op. Het ziet er heel mooi uit, wat erg prettig werkt. Niet voor niets won dit programma de Apple Design Award.

Ondanks het mooie uiterlijk is het soms lastig om te begrijpen wat je aan het doen bent. Coda is zelfs voor de ervaren webontwerper een pittige kluif. Het is niet altijd even duidelijk waar je moet zijn. Hier is dus even goed zoeken vereist, een probleem dat zich niet voordoet bij een applicatie als Smultron. Een ander minpunt: hoewel het programma in het Nederlands is, zijn de handboeken in het Engels.

Er zijn veel applicaties die je helpen bij het bouwen van een website. Door alles in één venster te zetten, onderscheidt Coda zich van de rest. Daar komt bij dat dit venster ook nog eens een lust voor het oog is.

Meeste downloads IDEs/Source Editors voor mac

Meer
Coda

Download

Coda 2.0.11

Beoordelingen about Coda

  • door Anonymous

    Zeer uitgebreid.
    Dit programma biedt zoveel, ik weet niet echt hoe ze het doen. Belangrijk natuurlijk is dat de ...   Meer